Nostalgisch trippen met Fan Death

fantasyNEW-1

Marta Jaciubek-McKeever and Dandilion Wind Opaine: synthpopkinderen van de tweede generatie, protegés van Erol Alkan en volgens The Guardian de beste nieuwe disco-act sinds Hercules & Love Affair. Krap een jaar nadat hun eerste nummer Veronica’s Veil van hun Myspace werd geplukt en gereleased door Erol Alkan zijn ze al op tournee in Europa. Niet voor het eerst trouwens. Met haar vorige band Dandi Wind speelde Opaine in 2007 al eens in Paradiso, in het voorprogramma van The Horrors. Marta Jaciubek-McKeever heeft thuis in Vancouver ook nog een andere groep, de folkband ESL. Het inkt onder het contract als eerste act op Pharmacy, een nieuw sublabel van Mercury, is nog nat, in de zomer gaat een 6-track E.P. verschijnen, het debuutalbum later dit jaar.

Fan Death is het ‘melancholic dance disco project’, waarmee ze de liefde voor de eighties in extrema hebben doorgevoerd. Ze zijn obsessieve synthpopfans. Dandi: “We wilden de muziek maken die ons het gevoel geeft dat we weer 6 jaar oud zijn. In de sfeer van die duistere kinderfilms uit Europa, zoals The Neverending Story, The Dark Chrystal, Labyrinth.” Ze kwamen begin jaren negentig terecht in een soort wederopstanding van synthpop met New Order, Pet Shop Boys, Erasure. “Toen wij jong waren kwam er weer veel goede muziek uit Europa en Engeland op de radio in Canada. Dat was een verademing na alle platte house die je daarvoor hoorde. Depeche Mode’s Enjoy The Silence en Come Undone van Duran Duran hebben een levensveranderende impact op me gehad als kind.”

Dandi en Marta selecteerden acht favoriete tracks: Fan Death’s 8 x 80

Zaterdag 23 mei staat Fan Death samen met Lindstrøm (live), Mr. Wix en Sandeman in Paradiso. Zaal gaat open om 23.00 uur!

Fan Death – The Constellations (MP3)

Advertenties

Een gedachte over “Nostalgisch trippen met Fan Death

  1. Toch begrijp ik de hype niet. Ze kunnen echt niet zingen bijvoorbeeld. Dat kon iemand als Uffie ook niet, maar haar stem had tenminste wel karakter.

    En als ik de liedjes moet beschrijven komen de woorden voort en kabbelen in me op.

    Geloof best dat het wat kan worden, maar dan moeten ze wel meer doen dan alleen muziek uit een bepaald tijdperk kopiëren.

    Zure Leo singing off op deze prachtige maandag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s